22 sep Map Up – start lustrumprogramma Happy City Utrecht

Start up kaart presenteren
Het is zover! Heb je je agenda al bij de hand, want Nieuw Utrecht gaat in de hoogste versnelling vooruit. Het lustrumprogramma gaat nu echt van start. De komende maanden hebben we het over de stad die de toekomst heeft. En dan doelen we niet op beoogde economische groeicijfers, rendementsdenken en de functionele stad. We hebben het over de essentie van het leven in de stad: waar de vorm, samenstelling, organisatie en groei van de stad ruimte geven aan ons verlangen naar geluk. Happy City Utrecht.

Elke donderdag stadsexpeditie
Vanaf volgende week is er wekelijks een lustrumactiviteit. Elke donderdagmiddag is er een stadsexpeditie rond een van de tien thema’s die we samen hebben gekozen. Je moet de stad kennen en beleven om ‘m te kunnen meemaken. Donderdag 17 september voert de eerste expeditie over de #tijdloze stad langs de Minstroom. Een week later staat de fiets centraal. Op 1 oktober laten we zien hoe betaalbaar wonen de toekomst heeft – op een leuke plek welteverstaan.  Buurtkinderen in Lombok laten op 8 oktober met behulp van een ‘guided tour app’ hun gelukkige jonge stad zien. Op 15 oktober verkennen we de campusstad in De Uithof en dan is er even een week herfstvakantie voordat de tweede reeks expedities losbarst.

22 sep (en 13 okt/3 nov) Map-Up voor de Happy City Guide
Op dinsdag 22 september is onze eerste Map Up, waar Nieuw Utrecht je nu graag voor uitnodigt. We gaan met leden en geïnteresseerden werken aan een Happy City Guide voor Utrecht 2030 – die 29 november verschijnt op vintage krantenpapier. Vol voorbeeldprojecten, toekomstkansen, portretten en beschouwingen.  Aan de hand van praktijkvoorbeelden benoemen we wat deze nou precies bijdragen aan de gelukkige stad. Deze principes kunnen we gebruiken bij het maken van de ‘Happy City Utrecht’. Op 13 oktober en 3 november is er weer een Map Up.

29 nov Happy Lab & Happy Meal
De echte verjaardag van Nieuw Utrecht is op zondag 29 november. Dan organiseren wij een Happy Lab waarin wij aansprekende kansen verbeelden, die toekomst hebben in de gelukkige stad. Na de presentaties volgt een Happy Meal om 15 jaar NU te vieren.

Meer over Happy City
Zoek op ‘Happy City’ en zie hoe hot dit thema is. Wij houden een website en Fb-pagina bij met actuele informatie. Henri wijdde er al de NU-column aan op DUIC. Ester publiceert regelmatig over persoonlijke voorbeelden van gelukkige stad Utrecht. Onze inspiratiebron is Happy City, het must read boek van Charles Montgomery die dit onderwerp wereldwijd op de agenda zet. Happy City Bristol laat zien hoe de wereld een nieuw verhaal nodig heeft. Als je snel een indruk wilt krijgen van de gelukkige stad,  lees het artikel Ontwerpmethodiek voor de gelukkige stad van Robbert Jan van der Veen – van Plein06 en het HP Innovationlab.

Programma
19.30u Welkom met koffie
20.00u Leden vertellen kort over hun onderdeel in het lustrumprogramma Happy City Utrecht
20.30u Map Up
21.45u Presentatie kaarten en borrel

Praktisch
Datum                  di 22 september
Tijd                        19.30 – 22.30 uur
Locatie                 Café O, Weerdsingel WZ 8 (ovb)
Aanmelden        via mail of Fb. Introducees zijn van harte welkom!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s